piątek, 20 czerwca 2014

Deep fried Abalone 전복 on a Bed of Seaweed served with Barley ®.



Deep fried Abalone on a Bed of Seaweed served with Barley ®. 

I have just prepared my first abalone and it fills me with pride, as I do not usually cook at home since my husband does it so well.

Abalone is a unique combination of an oyster taste and foie gras texture.
An easy and effective way to impress your guests for a quick brunch or to have an evening snack with a glass of Semillon.

Preparation:
Cleaning abalone is not the easiest thing as you must be careful not to cut through the gut which is full of half digested kelp. A flexible knife to cut the foot and a spoon to scoop it out is a must. Once the abalone is cleaned we may cook it. The best way to do it is to deep fry it.


Ingredients:
Abalone
Spiced breadcrumbs
Garlic
Egg
Canola oil for frying
Seaweed (Kelp or other that you prefer)
Barley

Cooking:
Beat egg with finely chopped garlic
Dip abalone in beaten egg and breadcrumbs twice
Deep fry it for a minute and a half (if you leave it on a pan for too long it will become chewy), evaluate the size of the abalone to adjust cooking time.
Cook barley in a salted water.

Place abalone and barley on a seaweed and serve.

Bon appetite !

Smażone Abalone z glonami i kaszą jęczmienną ®.

Abalone to rzadkie połączenie smaku ostrygi z konsystencją foie gras.
Doskonałe zarówno na brunch, jak i na późno wieczorną przekąskę z akompaniamentem kieliszka Semillon.   
  
Przygotowanie:
Czyszczenie abalone nie należy do łatwych zadań, trzeba uważać, aby nie naruszyć wnętrzności, które za zwyczaj wypełnione są częściowo przetrawionymi algami. Potrzebny jest elastyczny nóż do odcięcia stopki oraz łyżka do jej usunięcia. 

Składniki:
Abalone
Bułka tarta
Czosnek
Jajko
Glony (kelp, lub inne, w zależności od upodobań)
Olej rzepakowy do smażenia
Kasza jęczmienna 

Przygotowanie:
Obtoczyć abalone w jajku i bułce z wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Smażyć przez około 1,5 minuty (należy dostosować długość smażenia do wielkości abalone, jeśli pozostaną zbyt długo na ogniu zrobią się gumowate)
Ugotować kaszę.

Abalone wraz z kaszą podawać na glonach.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Abalone... znam z od strony muszli ;) biżuteria, macica perłowa..., a czy "mięsko" przypomina może trochę kalmary? Egzotyka i polskie klimaty :) to lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam ! Tu babska część bloga.
    Mięsko przypomina w smaku ostrygi a w konsystencji jest dużo miększe niż kalmary,
    ale twardsze niż ostryga.
    Przypomina najbardziej francuskie Escargot's.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...